Wat te doen bij een verbouwing?

Een verbouwing is natuurlijk spannend en misschien zelfs wel leuk om te doen, maar er zijn ook tal van onverwachte zaken waar u op moet letten en rekening mee moet houden. Zo zal uw oude woning ontruimt moeten worden en zullen er misschien een aantal vakmannen in de hand genomen moeten worden. Wij zullen u op de hoogte brengen van de belangrijkste aspecten rondom het verhuizen en bijkomende activiteiten en hopen dat de verbouwing als een succes kan worden betiteld.

Verhuizen

Wanneer u een oude woning verlaat moet u natuurlijk alle spullen meenemen naar uw nieuwe woning. Hiervoor kunt u een woningontruiming inschakelen. Bijvoorbeeld: U woont op dit moment in Nijmegen en verhuist naar Assen. Dan kunt u een woningontruiming in Nijmegen in de arm nemen en deze voor u de gehele woning leeg laten halen en hierna de spullen tot aan de deur in Assen laten brengen. Hierdoor hoeft u zelf niet met alle zware spullen te gaan sjouwen en zal de gehele inboedel op een professionele manier worden vervoerd.

Planning

Heeft u een verhuizing op de planning staan? Dan raden wij u aan om voordat u met iets gaat beginnen een duidelijke en haalbare planning te maken. Zo moet u weten wanneer u de sleutel van uw woning krijgt en of er nog geklust moet worden in de woning. Is dit niet het geval? Dan kunt u op de dag van de uitgave van de sleutel natuurlijk meteen spullen plaatsen.
Zorg er te allen tijde voor dat de planning haalbaar en realistisch is, want anders komt u alsnog in tijdsnood wat vooraf gewoon beter in gepland het kunnen worden.

Moment van verhuizing

Gaat u in de zomerse maanden verhuizen? Dan doet u er goed aan om dit ’s ochtends of ’s avonds te doen. Overdag loopt u het risico op hogere temperaturen en dan is het natuurlijk niet lekker om van alles in en uit uw woning te sjouwen.