Skip to content

Wat te doen bij een verbouwing?

Een verbouwing is natuurlijk spannend en misschien zelfs wel leuk om te doen, maar er zijn ook tal van onverwachte zaken waar u op moet letten en rekening mee moet houden. Zo zal uw oude woning ontruimt moeten worden en zullen er misschien een aantal vakmannen in de hand genomen moeten worden. Wij zullen u op de hoogte brengen van de belangrijkste aspecten rondom het verhuizen en bijkomende activiteiten en hopen dat de verbouwing als een succes kan worden betiteld.

Verhuizen

Wanneer u een oude woning verlaat moet u natuurlijk alle spullen meenemen naar uw nieuwe woning. Hiervoor kunt u een woningontruiming inschakelen. Bijvoorbeeld: U woont op dit moment in Nijmegen en verhuist naar Assen. Dan kunt u een woningontruiming in Nijmegen in de arm nemen en deze voor u de gehele woning leeg laten halen en hierna de spullen tot aan de deur in Assen laten brengen. Hierdoor hoeft u zelf niet met alle zware spullen te gaan sjouwen en zal de gehele inboedel op een professionele manier worden vervoerd.

Planning

Heeft u een verhuizing op de planning staan? Dan raden wij u aan om voordat u met iets gaat beginnen een duidelijke en haalbare planning te maken. Zo moet u weten wanneer u de sleutel van uw woning krijgt en of er nog geklust moet worden in de woning. Is dit niet het geval? Dan kunt u op de dag van de uitgave van de sleutel natuurlijk meteen spullen plaatsen.
Zorg er te allen tijde voor dat de planning haalbaar en realistisch is, want anders komt u alsnog in tijdsnood wat vooraf gewoon beter in gepland het kunnen worden.

Moment van verhuizing

Gaat u in de zomerse maanden verhuizen? Dan doet u er goed aan om dit ’s ochtends of ’s avonds te doen. Overdag loopt u het risico op hogere temperaturen en dan is het natuurlijk niet lekker om van alles in en uit uw woning te sjouwen.