Tips rondom verbouwen

Een verbouwing is natuurlijk leuk als u het eindresultaat voor ogen heeft, maar er zijn nog tal van zaken die voor, tijdens en na de verbouwing geregeld worden. Wij zullen u op de hoogte brengen van de belangrijkste aspecten rondom een verbouwing, zoals de financiering hiervan. Wij wensen u bij voorbaat veel succes met de verbouwing en plezier met het eindresultaat!

Financiële gedeelte

Het financiële gedeelte van een verbouwing is natuurlijk het minst aantrekkelijke, maar dit moet wel gebeuren. Wij raden u allereerst aan om een goed beeld te hebben van alle mogelijke kosten en rekening te houden met de hoogst mogelijke kosten. Op deze manier kunt u niet tegen onverwachte kosten aanlopen wat natuurlijk nooit goed is. Ook is het verstandig om een verbouwing zoveel mogelijk te financieren met eigen vermogen. U kunt natuurlijk een passende persoonlijke lening aanvragen, maar doe dit alleen wanneer u weet dat u het zelf niet gaat redden. Geld lenen kost namelijk geld en het is zonde om teveel geld te lenen.

Vergunningen

Bent u van plan om buiten uw huis bijvoorbeeld een aanbouw te plaatsen of een garage te vergroten? Dan is het verstandig om allereerst navraag te doen bij uw gemeente. Er zijn namelijk veel gemeenten die het nodig achten om een vergunning bij hen aan te vragen. Ga hier tijdig mee aan de slag, want de procedure rondom een vergunning kan een aantal weken duren.
Heeft u naastgelegen buren? Dan raden wij u aan om alvorens u gaat verbouwen deze in te lichten. U zou het zelf toch ook wezenlijk irritant vinden dat er onverwacht een grote verbouwing naast uw huis plaats zou vinden?

Aannemers

Het uitbesteden van het ontwerpen en verbouwen raden wij u aan. Daarom is het verstandig om een aantal aannemers een offerte te laten maken van uw gewenste verbouwing en deze met elkaar te vergelijken. Kies te allen tijde voor de kwaliteit en niet voor de goedkoopste, want hier snijdt u uzelf op lange termijn mee in de vingers.