Voor alles met hout en timmerwerk

Voor alles wat met hout en timmerwerk te maken heeft, kunt u bij Klustip.nl terecht. Of het nou gaat om het leggen van houten vloeren, het bouwen van een schutting of dakkapel; onze vakmannen regelen het. Houten deuren of kozijnen; volledig naar uw wens en smaak. Creatieve constructies en wilde woonideeën; wij kijken wat we kunnen betekenen voor u.

Timmerwerk

Voor alles wat met hout en timmerwerk te maken heeft, kunt u bij Klustip.nl terecht. Of het nou gaat om het leggen van houten vloeren, het bouwen van een schutting of dakkapel; onze vakmannen regelen het. Houten deuren of kozijnen; volledig naar uw wens en smaak. Creatieve constructies en wilde woonideeën; wij kijken wat we kunnen betekenen voor u.

Timmermannen van Klustip.nl werken met uiterste precisie en hebben ervaring met een scala aan houtsoorten en diverse soorten timmerwerk. Zij doen dan ook niet alleen uw nieuwbouwwerkzaamheden, maar zijn ook gespecialiseerd in renovatie- en reparatiewerkzaamheden.
Bij alles wat onze klusjesmannen doen, wordt uiteraard rekening gehouden met uw wensen. Uw product wordt volledig naar uw smaak ontworpen, uitgevoerd, gerenoveerd of gerepareerd. Wij leveren maatwerk. Schroom niet en vraag direct een gratis offerte aan.
Voorbeelden van timmerwerk
Als u zelf handig bent, kunt u met hout allerlei dingen maken en repareren. Maar u kunt natuurlijk ook altijd een klusjesman van een van onze klusbedrijven inschakelen voor allerlei timmerwerk. Denk bijvoorbeeld eens aan:

  • Houten vloer leggen
  • Dakkapel monteren
  • Kozijnen afhangen
  • Reparatie houtrot
  • Onderhoud houten gevels
  • Kasten en inbouwkasten op maat maken
  • Tafels of steigerhouten banken maken
  • Schutting repareren
  • Tuinhek plaatsen
  • Tuinhuis op maat bouwen

Onderhoudtips timmerwerk

Renovatie- en reparatiekosten kunnen in de toekomst voorkomen worden, als u uw hout- en timmerwerk goed beschermt en onderhoudt. Voor houtwerk geldt qua onderhoud de algemene regel: houd de toplaag intact. Of het nou gaat om een gekleurde of transparante laklaag, de coating zorgt ervoor dat het hout beschermd wordt.

De grootste vijand van hout is namelijk vocht. Wanneer er vochtplekken ontstaan in uw houtwerk, dan ontstaat er schimmel en houtrot. Als hier niks aan gedaan wordt, zullen vocht- en schimmelplekken zich uitbreiden en uw houtwerk ernstig beschadigen.

Pak het dus voortijd aan, of schakel onze klusjesman in voor uw timmerwerk.

Onbehandeld hout

Wanneer u zelf uw hout wilt voorzien van een verflaag of transparante coating, moet u ervoor zorgen dat het oppervlak van tevoren goed geschuurd en schoongemaakt is. Voor verschillende houtsoorten worden verschillende producten aangeraden. (Vraag in uw bouwmarkt om advies of raadpleeg het internet.) Houd er vervolgens bij het schilderen rekening mee, dat het niet te vochtig weer is. Ook te heet weer kan voor problemen zorgen bij de hechting van de verf. Verft u met kleur, dan beschermt u uw houtwerk ook meteen tegen Uv-straling van de zon. Transparante coating heeft dit effect niet.

Behandeld hout

Behandeld hout kunt u eenvoudig onderhouden door het af te nemen met een natte doek. Gebruik bij het schoonmaken van behandeld hout nooit zeep. Gebruik van zeep kan de coating aantasten en restjes achterlaten die vochtplekken veroorzaken. Om extra bescherming aan uw houtwerk aan te brengen, kunt u een scheut azijn of ammonia aan het water toevoegen.

Luchtvochtigheid

Zorg er voor dat de luchtvochtigheid in huis altijd tussen de 40 en 60% blijft. Dit is niet alleen goed voor uw houten meubels en betimmering, maar ook voor uw eigen gezondheid.

Offerte aanvragen voor timmerwerk

Heeft u plannen voor nieuw timmerwerk, maar komt u er zelf niet aan toe of heeft u twee linkhanden? Vertel ons dan uw ideeën. Onze klusbedrijven bij u in de buurt sturen u gratis een vrijblijvende offerte, zodat u precies weet waar u aan toe bent voor onderhoud, reparatie of ideeën voor nieuw timmerwerk.

timmerwerk

Vrijblijvende offertes woningrenovatie

Wilt u graag een klusbedrijf inschakelen voor advies of werkzaamheden rondom uw woningrenovatie? Neem vrijblijvend contact met ons op. U krijgt gratis meerdere offertes van de beste klusbedrijven bij u in de buurt. Zo kunt u op uw gemak de beste klusser uitzoeken om van uw huis weer een comfortabel thuis te maken.