Stroom uitgevallen tijdens het klussen?

Tijdens het klussen wilt u zo snel mogelijk door kunnen werken, om een klus in huis, in de garage of op een werkplaats tijdig af te hebben. Apparatuur wat niet goed werk, gereedschap wat kapot gaat, etc. draagt hier niet aan bij! Is de stroom uitgevallen tijdens het uitvoeren van uw werkzaamheden? Schakel de hulp van een elektricien in om de stroomstoring zo snel mogelijk te laten verhelpen, of ga zelf op zoek naar de oorzaak van de stroomstoring. Vaak is het helemaal niet zo moeilijk om de bron van een stroomstoring te achterhalen tijdens het klussen. Hiermee bespaart u veel tijd, omdat u niet hoeft te wachten totdat de elektricien bij u aankomt.

Bron van een stroomstoring vinden

Het vinden van de bron van een stroomstoring is erg eenvoudig. Schakel allereerst alle op de elektra aangesloten apparaten uit, haal deze het liefst ook uit het stopcontact. Vervang vervolgens de gesprongen stop in de meterkast en schakel nu stuk voor stuk apparaten opnieuw in, door deze in het stopcontact te steken en aan te zetten. Wanneer u een apparaat inschakelt zal de stop naar alle waarschijnlijkheid opnieuw springen bij het kapotte apparaat, waarmee u de bron van de stroomstoring gevonden heeft. Vervang het kapotte apparaat om direct weer verder te kunnen met het uitvoeren van uw klussen!

Soms werkt bovenstaande methode niet en blijkt er iets anders kapot te zijn. Denk bijvoorbeeld aan de elektrische bedrading die versleten is. In dit geval zult u de hulp van een elektricien moeten inschakelen.

Hulp van een elektricien

Een elektricien heeft over het algemeen een ruime expertise in het uitvoeren van verschillende klussen op het gebied van elektra in huis. Zo heeft een elektricien de bron van een stroomstoring vaak snel gevonden, waarna de elektricien een deel van de elektrische bedrading kan vervangen. Is de slijtage minimaal, dan volstaat een rubberen kokertje vaak al.