Plisségordijn of velux rolgordijn online kopen?

Online gordijnen kopen biedt ontzettend veel voordelen. Zo kun je lekker vanuit je luie stoel alle opties op je gemak bekijken. Wil je zeker weten dat je een gordijn koopt die past bij je raam, interieur en wensen? Lees dan hieronder onze tips als je een plisségordijn of velux rolgordijn online wilt kopen.

Plisségordijnen
Het grote voordeel van plisségordijnen is dat je met dit type gordijn zelf bepaalt hoeveel lichtinval je in huis wilt. Als je woonkamer aan een drukke weg grenst, plooi je het gordijn bijvoorbeeld zo dat er niemand naar binnen kan kijken en jij wel geniet van natuurlijk licht in huis. Doordat je veel opties hebt, is een plisségordijn super praktisch. Plisségordijnen zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en uitvoeringen (zoals verduisterend). Ze passen hierdoor bij elk interieur en zijn geschikt voor verschillende ruimtes.

Velux rolgordijn
Een velux rolgordijn is speciaal ontworpen voor dakramen. Zo plaats je dit type gordijn op zolder of een raam onder een schuin dak. Het velux rolgordijn is verduisterend en hierdoor ideaal voor in de slaapkamer. Het materiaal werkt bovendien isolerend, wat een groot voordeel is in de zomer en in de winter. Ook het velux rolgordijn is verkrijgbaar in allerlei kleuren en maten. Je kiest dus altijd een rolgordijn dat goed aansluit bij jouw wensen en woonstijl.

Gordijnen inmeten
Als je gordijnen online koopt, is het handig als je zelf de afmetingen op meet. Hoe je de gordijnen moet meten, is afhankelijk van het soort gordijn dat je wilt kopen en het type montage. Lees daarom altijd goed de meetinstructies of vraag advies aan een specialist. Je kunt natuurlijk ook gordijnen online kopen bij een webwinkel waar je verzekerd bent tegen meetfoutjes. Zo weet je zeker dat je plisségordijnen of een velux rolgordijn koopt die perfect passen.