Gietvloer zelf leggen of laten doen?

Sta je op het punt om voor een gietvloer te kiezen? Goede keuze! Via onze website klustip.nl geven we normaal gesproken tips voor het klussen. In dit artikel bespreken we of het verstandig is om een gietvloer zelf aan te leggen. Lees mee en ontdek waar je allemaal aan moet denken voordat je een gietvloer aanschaft.

Gietvloer zelf leggen

Eigenlijk is het niet verstandig om een gietvloer zelf aan te leggen. De kwaliteit van een gietvloer en de levensduur hangen voornamelijk af van de legger. Het vereist nauwkeurig werken, wat lastig is als je iets voor de eerste keer doet. Maak je een foutje dan is deze vaak niet te herstellen en ben je alsnog duurder uit. Ook krijg je geen garantie van de fabrikant die het materiaal voor de gietvloer heeft geleverd. Je krijgt pas garantie wanneer de gietvloer door een officieel erkend bedrijf gelegd is. Dit is ook iets om over na te denken, omdat je zelf voor alle kosten moet opdraaien wanneer de kwaliteit van de gietvloer het aan de wensen over laat.

Als je zelf erg handig bent en iemand hebt gevonden die ervaring heeft met het aanleggen van gietvloeren, zou je kunnen overwegen om het zelf te doen. Met een ervaren persoon bedoelen we iemand die een aantal jaar in het vakgebied gewerkt heeft.

Gietvloer laten leggen

Als je een gietvloer laat leggen, weet je 99% zeker dat dit goed gebeurd. En als het niet goed gebeurd, worden (bij een fatsoenlijk bedrijf) de extra kosten altijd door de legger zelf betaalt. Ga daarom niet in zee met elk willekeurig bedrijf, maar kies deze selectief uit. Een gietvloerenbedrijf waar ik zelf goede ervaringen mee heb, is: gietvloer Amsterdam.