Een zonneboiler aanleggen in je huis

Steeds meer particuliere woningbezitters kiezen voor de installatie van een zonneboiler in hun woning. Dit is niet voor niets, een zonneboiler heeft tal van fraaie voordelen te bieden! Denk bijvoorbeeld alleen al aan het lagere energieverbruik op jaarbasis. Veel consumenten laten zich op voorhand echter afschrikken door de prijs van een zonneboiler, maar dit verdien je op langere termijn eenvoudig terug. Daarbij draag je met een zonneboiler bij aan een beter milieu en verklein je het effect van de klimaatverandering in de wereld. Ben je benieuwd hoe je een zonneboiler aan kunt leggen in je woning? Wij vertellen je graag meer!

Hulp van een installateur en loodgieter

Voor het installeren van een zonneboiler in huis, is het sterk aan te bevelen om de hulp van een erkende loodgieter in te schakelen. Een loodgieter heeft over het algemeen een zeer ruime expertise in het aansluiten van zonneboilers, waardoor je lekkages en andere complicaties voorkomt. Je moet er immers niet aan denken, dat je kort na het plaatsen van de zonneboiler opnieuw de hulp van een loodgieter in kunt schakelen.

Bij de installatie van een zonneboiler wordt de zonneboiler aangesloten op de zonnepanelen op het dak van je woning. Zodra de zonnepanelen energie opwekken, doordat de zon op de panelen schijnt, wordt de stroom naar de zonneboiler geleid. Daar zorgt de zonneboiler voor het opwarmen van koud water, wat via de waterleidingen naar je douche, kraan, etc. geleid wordt.

Een zonneboiler kopen

De zonneboiler prijs verschilt sterk per model! Doorgaans geldt dat des te duurder een zonneboiler is, des te beter het rendement van de boiler vaak ook is. Dit betekent dat de zonneboiler efficiënter omgaat met de aangeleverde stroom vanuit de zonnepanelen. Des te efficiënter een zonneboiler werkt, des te minder energie hoef je zelf aan te leveren voor het verwarmen van het water. Een installateur kan je hier meer over vertellen.

Plumber at work