Een infraroodsauna voor in de badkamer

De voordelen van een regelmatige saunagang zijn enorm.  Het reinigt je lichaam, is goed voor de weerstand en werkt ook nog eens zeer ontspannend. Maar door onze drukke baan en volle agenda komt een bezoek aan de sauna niet altijd even goed uit. De oplossing: een infraroodsauna in je eigen badkamer.

Een eigen sauna in huis is toegankelijker dan ooit. Door het enorme aanbod van gunstige, compacte sauna-oplossingen behoren praktische bezwaren als ruimte en geld tot de verleden tijd. Voor een eigen infraroodsauna is de badkamer de ideale plek. Water en handdoeken zijn direct voorhanden en je kunt je tussen de saunaronden door gelijk afspoelen met een koude douche.  Wil je ook een infraroodsauna plaatsen in de badkamer? Doe dan je voordeel met deze tips.

Plaatsing

Heb je een ruime badkamer? Dan is de plaatsing van een eigen sauna waarschijnlijk geen enkel probleem. Maar ook kleine badkamers kunnen vaak moeiteloos van een sauna  voorzien worden. De kleinste modellen nemen namelijk niet meer ruimte in beslag dan een vierkante meter. Daarnaast is er ook veel maatwerk mogelijk, mocht je de sauna in een specifieke hoek onder een schuin dak willen plaatsen. Ook zijn er speciale sauna-douchecombinaties verkrijgbaar. Ook dit scheelt ruimte. In andere gevallen dien je de badkamer soms eerst een herinrichting te geven, voordat de sauna past.

Het is belangrijk dat je de sauna plaatst op een vlakke stabiele ondergrond. Plaats de sauna daarnaast enkele centimeters van de muren af om vochtproblemen te voorkomen. De buitenzijde van de sauna kun je daarnaast iedere uitstraling geven die je maar wilt. Je kunt hem van hout laten, maar ook betegelen of stucen.

Soort infraroodsauna

Bedenk goed wat voor soort infraroodsauna je in je badkamer wilt. De ene infraroodsauna heeft namelijk andere stralers dan de andere. Wil je een sauna die direct klaar is voor gebruik? Kies dan voor een sauna met lange golfstralers. De warmte dringt direct door in de huid, waardoor je bij een lagere cabinetemperatuur meer effect voelt. Sommigen ervaren de directe warmte als te intensief. Voor hen is een sauna met lange golfstralers een betere keuze. Deze stralers dringen een stuk minder diep door in de huid en verzorgen een rustige, meer ontspannen saunagang. Het duurt bij deze stralers wel tien minuten voordat de sauna klaar is voor gebruik.