Optimaliseer uw woongenot

Optimaliseer uw woongenot met uitbreiding en blaas uw huis nieuw leven in. Uw woning uitbreiden met een uitbouw is een relatief kleine aanpassing aan uw huis, waarmee u al snel zeeën van ruimte kunt creëren. Bijkomend voordeel is de extra lichtbron die een aanbouw met zich mee brengt. Geef uw huis een compleet andere uitstraling!

Tips bij uitbouw

Laat u een uitbouw plaatsen, dan wilt daarmee uw hele huis ophalen en niet simpelweg een extra ‘hok’ aan uw bestaande woning plakken. Onze klusbedrijven zorgen daarom dat de wanden, vloer en het plafond zo veel mogelijk doorlopen in de aanbouw. De originele gevel met haar smalle doorgangen blijft dus niet bestaan, maar vaak wordt de wand opengebroken, zodat oud en nieuw samen één nieuwe ruimte vormen.

Dit creëert ruimtelijkheid. De woning lijkt groter omdat er geen ‘hokjeseffect’ is. Wilt u echt één ruimte, met één en dezelfde functie creëren, dan kunt u het beste ook dezelfde wand- en vloerbedekking aanhouden in beide vertrekken. Het lijkt dan alsof de kamer altijd zo groot geweest is. Kent u de oude en de nieuwe ruimte beide een ander functie toe, dan schept het juist een ‘duidelijker’ beeld als u voor een andere tegelsoort of behang kiest in de uitbouw of bestaande kamer.

Wanneer u veel glas plaatst in uw uitbouw, laat u logischerwijs veel licht naar binnen stromen en creëert u een ruimtelijk effect. Wanneer u kiest voor ‘doorzichtige’ meubels versterkt u dit effect. Met lichte meubels bedoelen we meubels die op poten staan, waar u dus onderdoor kunt kijken. Massieve meubels lijken meer ruimte in te nemen. Ook als dat in werkelijkheid niet zo is.

Tips bij aanbouw

Bij aanbouw wordt er een deel aan de woning gebouwd, maar de originele gevel blijft wel bestaan. Het aangebouwde deel wordt vaak een andere functie toegekend dan de bestaande ruimtes. Zo kan de aanbouw bijvoorbeeld dienen als garage, werkplaats of nieuwe woonkamer.

Aanbouw is over het algemeen gemakkelijker dan uitbouw, omdat er niet nagedacht hoeft te worden over harmonie met de bestaande ruimtes. Het nieuwe aangebouwde vertrek kan zijn eigen functie en stijl krijgen en daarmee een waardevolle toevoeging zijn aan het huis.

woningrenovatie

Vraag vrijblijvende offertes aan

Vertel ons uw plannen voor een nieuwe aanbouw of uitbouw van uw huis en ontvang meerdere offertes van gerenommeerde klusbedrijven bij u in de buurt. Indien er meer informatie nodig is om een goede offerte uit te brengen, nemen we contact met u op. Zo weet u precies waar u aan toe bent.