3 tips bij het lenen van geld voor een verbouwing

Verbouwing: niet iets wat je zomaar even doet. Er komt heel wat kijken bij een verbouwing. De financiën is vaak iets wat door mensen vergeten wordt. Toch moet het wel gebeuren. Denk je erover na om geld te lenen voor een verbouwing? Wij geven je drie tips als je geld moet gaan lenen voor een verbouwing.

Tip 1 Kies de juiste leenvorm.

Als je geld wilt lenen, zijn er verschillende mogelijkheden. De drie meest voorkomende leenvormen zijn een persoonlijke lening, doorlopend krediet of een minilening.
Een persoonlijke lening is een lening waarbij je een vast bedrag leent tussen de 2500 en 50000 euro. Het geleende bedrag moet je maandelijks met rente afbetalen. De rente is afhankelijk van het bedrag dat je leent en wordt vooraf afgesproken. Het is bij een persoonlijke lening niet mogelijk om geld bij te lenen nadat je het eerdere afgesproken bedrag hebt ontvangen. Doorlopend krediet is een flexibele lening. Je leent geen vast bedrag, maar spreek je een maximum leenbedrag af. Je mag geld lenen tot je het maximum bedrag hebt bereikt. Je betaalt pas terug als je geld hebt opgenomen. Wel moet je het nog steeds per maand terug betalen. Een minilening is een lening waarbij je een klein bedrag leent en dit snel weer terug moet betalen. Je kunt maximaal 1000 euro lenen en je moet dit binnen een maand terug betalen.

Tip 2 Vergelijk aanbieders

Persoonlijke lening, doorlopend krediet en een minilening werkt bij elke geldverstrekkende instelling hetzelfde. Toch is het wel verstandig om een lening te vergelijken. De rente verschilt vaak per instelling en dit kan je veel geld besparen. Het aflostermijn en de hoogte van het bedrag kunnen ook verschillen per instelling.

Tip 3 Vraag offertes aan

Een offerte aanvragen kan altijd. Het betekent niet gelijk dat je aan een lening vast zit. Door meerdere offerte aan te vragen, kun je de offertes vergelijken. Na het vergelijken kun je direct zien welke lening voor jou het beste is.